Ключово заседание в Одрин по делото за смъртта на българския граничен

...
Ключово заседание в Одрин по делото за смъртта на българския граничен
Коментари Харесай

Убийството на граничния полицай на браздата: Разпитват военния, който е бил с него

Ключово съвещание в Одрин по делото за гибелта на българския граничен служител на реда, погубен в региона на Елхово през ноември предходната година. Очаква се присъда за гибелта на Петър Бъчваров.

Шефът на „ Гранична полиция “ сподели, че на браздата до Голям Дервент, където Петър Бъчваров беше погубен, и досега няма построена сензорна система и видеонаблюдение

Подсъдими по делото са двамата братя Енгин и Мустафа Ердован. Те са упрекнати в съзнателно ликвидиране на българския граничен служител на реда в региона на границата с Турция, в с. Голям Дервент.

На първото съвещание през октомври двамата братя бяха разпитани. Физическият палач Енгин Ердован призна, че е стрелял по служителя на реда, само че съобщи, че не е знаел кой и какъв е той. Брат му Мустафа сподели, че по това време е спал.

Няма все още данни за нахлуване в наша територия

Очаква се в съда да бъде разпитан и българският военнослужещ, който е бил наряд, дружно с граничния служител на реда в нощта на съдбовния случай.

В съда участва и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който изрази цялостна поддръжка към околните на починалия служител на реда.

Петър Бъчваров е само дете

„ Тук е мястото да благодаря на сътрудниците от турска страна за това, че организираха доста интензивно, бързо и съответно следствие и в границите на година съумяха приключат следствие, което е с интернационален темперамент и да внесат делото в съд. Вярвам на турското правораздаване и смятам, че ще има ефикасна неоправдателна присъда “, съобщи Стоянов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР